Central Saint Giles

Renzo Piano's første prosjekt i London er en kombinasjon av iriserende keramiske fasader som redesigner de urbane egenskapene i et historisk distrikt, gjenåpner det til urbane liv.

Central Saint Giles

@ rpbw_facciate1

Ă…pnet pĂĄ London i mai etter nesten 10 ĂĄrs arbeid, Central Saint Giles er et nytt multifunksjonelt kompleks, som ligger i Camden, distrikt a nord for byen, mellom Covent Garden og Bloomsbury, som stĂĄr som ny pivot av Londons sosiale liv.

I et omrĂĄde dannet av a kompleks mosaikk av middelalderlige gater, urbane blokker og mer eller mindre moderne bygninger, gĂĄr denne bygningen til erstatte en gammel murstein bygning, tidligere hovedkontoret til Secret Service-kontorer.

En kombinasjon av fargerike og iriserende fasaderKom igjen komplekse mengder, modulert i rekkefølge, fragmentert og redusert i skala for å harmonisere med de omkringliggende bygningene som tilhører konteksten.

En imponerende arkitektonisk skulptur, skapt av Renzo Piano Building Workshop, i samarbeid med Fletcher Priest Architects, sammensatt av prangende skinn, hver med utseende forskjellig, for høyde, orientering, farge og forhold med naturlig lys.
Glass, stĂĄl og keramikk er elementene som karakteriserer dekket, som blander seg i et harmonisk spill.

Beleggene er i glassert terrakotta, understreket av lyse farger, som rød, oransje, gul og grønn. En finmeislet keramisk hud, med bas-relief lister, som fortsetter å definere repeterende moduler, i kantene og i rammene av vinduene, som en slags farget normografer på fullt glasserte beholdere.

@rpbw_ inne i torget

22 fasader, som, i tillegg til farger, har forskjellige tiltak: fra 7/10 etasjer eller fra 10/14 etasjer, faktisk kommer til å identifisere 13 enkelt bygninger, en del av et homogent nabolag, som følger trender i middelalderdistriktene, for en større integrering av prosjektet i urban skala.

Fasader med farger accentuerer volumet av komplekset, som allerede er rikelig tuppet og bestĂĄr av a dobbelt hudventilert struktur, med lamellvinduer justerbar og motorisert horisontal.

@rpbw_schizzo Renzo Piano

Strukturen består av et totalt areal på 64 tusen kvadratmeter, bestående av to tilstøtende blokker, med flere bruk destinasjoner, som inkluderer 37 tusen kvadratmeter kontorer, leiligheter, kommersielle enheter og restauranter.

Reachable by Fem fotgjengerinnganger, i sentrum, har en stor domstol, som genererer en slags torget, hvor offentlige aktiviteter er konsentrert og som ĂĄpner opp den urbane identiteten og byens sosiale liv.

@rpbw_vista

Torget, på hvis senter er det en eik 20 meter høy, er synlig fra utsiden takket være et vindu med dobbel høyde: 6 meter gjennomsiktig glass, stivnet av vertikale ribber av strukturell glass, noe som tillater en total permeabilitet og gir maksimal åpenhet, og inviterer publikum til å skrive inn.

Denne fasaden er Sett tilbake nesten 2 meter sammenlignet med fronten og lar deg løsne de øvre blokkene fra bakken og skape en smal veranda som skilles mellom vertikale søyler med sirkulær del.
I kjellerne ble anleggslokaler, parkeringsplasser og varehusene, inkludert anlegget, plassert biomasse som gir varme til kontorer og leiligheter.
den dekning det er opptatt av et område grønn omfattende, med terrasser tilgjengelig fra leiligheter og kontorer, som er tilknyttet små innendørs vinterhager, som går for å skille miljøene, skaper utmerket og miljømessig bærekraftig rom for pause.

centralsaintgiles.com/



Video: Central St Giles